Lördag!

 

Sov länge och åt frukost länge. Finns så mycket att äta på frukostbuffén, synd att man inte kan äta mer :-) Tog en taxi till en marknad vi läst om som låg en bit bort. Den var betydligt mindre än vi hade föreställt oss men väldigt trevlig. De sålde allt från kammar till kött. Det fanns en speciell karusell också, med en väldigt lång tax. Marken var täckt av is, sandad och inte hal, men väldigt kallt att gå på.

Vi hade tänkt gå tillbaka till andra sidan floden och gamla stan men trots att solen sken från en blå himmel var det alldeles för kallt så vi tog bussen istället. Chansade och tog första bästa buss som kom och vi hade tur för den tog oss över floden. Det ligger tjock is på floden, ett helt gäng motorcyklar körde omkring på en del och det fiskades på en annan.

Efter den värmande bussturen kunde vi gå ett tag till. Men inte långt, fy sjutton vad kallt det var! Var tvungna att gå in i en souvenirbutik för att värma oss. Och sen ett café för att fika. Inte klokt vad kyla kan få en att göra :-) Fortsatte vår promenad runt i gamla stan, massor av kyrkor, kolster, gamla hus som höll på att ramla sönder och lite roliga skyltar.

 

Hann med lunch också innan vi vandrade hemåt. Precis utanför hotellet ligger en liten trästuga, ett ”tea house” där vi gick in för att dricka te. Det var jättemysigt och väldigt varmt och skönt.

 

Vilade lite på hotellet innan vi vandrade ut igen. Gick bort mot centralstationen och ett shoppingcenter där. Det finns många shoppingcenter, skönt när det är så kallt. Käkade på en asiatisk restaurang ikväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0