Söndagsutflykt!

Upp tidigt en söndag är ju lite trist. Men ska man iväg på utflykt så är det helt okej. O det var inte jättetidigt, bussen skulle hämta oss kvart i 8. Vi har under nästan hela veckan diskuterat vem vi skulle åka med, alla bolag har ungefär samma resor med små skillnader tex lunch ingår eller inte, biljetter till linbana osv. Alla kostade runt 150 dollar (1050 sek). Men så hittade en av oss en resa som kostade 55 dollar. Lunch ingick inte men vem har tid att sitta o äta lunch i timmar, och inte heller biljetter, men dom kostade max 25 dollar.


Så bussen kom o hämtade oss, det var ingen lyxbuss precis, men den funkade. Guide o chaufför var samma person men han var helt fantastisk, kunde hur mycket som helst och tog oss med till ställen där dom stora bussarna absolut inte kunde köra. Han var enl honom själv anti-social, och var helst på platser där det inte fanns turister, vilket gav oss fördelar. Vi var totalt 22 personer med på resan vilket innebar kortare ställtider, inte så många som kan komma försent efter egentid.


Första stoppet var på Flat rock, en, precis som namnet säger, helt platt klippa. Det fanns inga räcken, där klippan tog slut var ett stup, o det var låååångt ner. Ganska läskigt. Jag gick inte nära, klumpig som man är, hade säkert snubblat över en liten sten o ramlat. Tyckte det var fruktansvärt läskigt när dom andra gick för nära kanten också. Men som tur var trillade ingen. Utsikten var helt fantastisk, man såg hela dalen och bergen runt om. Dalen var alldeles blågrön, det växte mest eukalyptusträd i området och de är lite blåaktiga. Efter en stund åkte vi vidare, det var svårt att slita sig från detta stället, så fridfullt.


Nästa stop var på echo point. Här var det både turister och skyddsstaket. Utsikten var fantastisk. Härifrån såg man tre klippformationer som kallas three sisters. Man kunde promenera ner till dem eller ner till foten av dem. Här fanns också affärer där man kunde köpa gosedjur i form av australienska djur, tabletter o krämer gjort av eukalyptus och annat typiskt för landet. När jag gick upp mot bussen stod guiden och väntade, samma stil som crocodile dundee hade han när han stod o lutade sig mot en stolpe.


Vidare till nästa stop som var utsikt över ett vattenfall. Det var inte så mycket vatten för det har inte regnat på länge, men det var väldigt vackert.


Nu var det dags för lunch och vi åkte in till staden Katoomba och fick själv köpa vår lunch. Vi hade 45 minuter på oss så det fick gå fort. Många av de små caféerna hade stängt så plötsligt stod det 15 pers inne i en hamburgare/fish and chips restaurang. Jag o en till gick vidare och hittade ett ställe som sålde kebab. Mumsigt! Försäljaren var väldigt spydig, han la allt på en plasttallrik först o vi sa att vi skulle ta det med, och fick en spydig kommentar att han var ju inte färdig o fattade vi inte det! Men kebaben var väldigt god!


Vidare på färden! Vi fick välja om vi ville promenera ner i dalen eller åka linbana el järnväg, o samma för att komma upp. De flesta valde promenera ner och åka upp. Det var en helt fantastisk väg ner på smala stigar, ofta trappor, genom regnskogen. Små o stora vattenfall, massa ormbunkar, papegojor, inga spindlar som jag såg :-) Väl nere skulle vi ta oss upp igen. Vi valde att ta järnvägen. Det är en gammal kol-järnväg med lutning på upp till 52 grader!!!! Stolarna lutade bakåt, när man satte sig såg man rakt upp i luften men det ändrades snart. Vi åkte baklänges upp, och hade i stort sett klippan i ryggen. Skitkul!


Väl uppe var det dags att åka mot Sydney. En liten runda in på en mindre väg för att leta efter känguru, o det hittade vi. De flesta var långt ifrån vägen men en satt precis vid viltstaketet. Och trots att det var svårt att stanna så gjorde han det o vi fick tom hoppa ur bussen. Först blev kängurun rädd o hoppade iväg, men sen var den för nyfiken och stannade, vände sig om o stirrade på oss!




Flat rock, här stod vi, med stupet framför oss, utan staket, o njöt av utsikten :-)




Witches leap, vattenfall, med ansikte, någon har blivit ett med naturen





Ormbunkar fanns det i mängder



Vattenfall, inte så mycket vatten just nu, det har inte regnat på länge




Massor av papegojor




Världens brantaste järnväg, lutning på upp till 52 grader! Man ser spåren bakom det gröna







Three sisters, en av klipporna  har tom ett ansikte, det såg vi inte när vi var där




Utsikten!



Blått så längt ögat kan se



Lördag

Idag var det sight seeing på högsta nivå! Jag och M tog hop on hop off bussen runt Sydney. Satt på rätt länge, ända tills vi såg en marknad, då flög vi av! Gick där ett tag o hoppade sen på bussen igen. Bytte runda och åkte ut till havet, till Bondi beach. Ganska mycket folk där med tanke på att det är vinter. Vi hade långa byxor, kofta o jacka. Såg folk i badkläder som dessutom badade! Galna typer! Annars var det mest surfare, fullt av dem ute i havet där dom satt på sina bräder o väntade på en våg. Dom fick vänta ganska länge o vågorna var inte speciellt stora.

Vi åt lunch på en restaurang vid stranden och bara satt o tittade på folk! Vi kom tillbaka till hotellet vid halv 6 och vilade innan vi gick ut o käkade italienskt.

Lite bilder från dagen :



Backpackers verkar poppis här, massor av "hotell" för dem



Cafér på varje gata
    





Till Cia :-)




Rondellbil!



Människor som klättrar på sydney harbour bridge, väldigt populärt







Bondi beach, stranden, havet och surfare

          

En fin bänk på Bondi och en konstig fågel, Ibis tror jag



Undrar vad dom andra tandläkarna är....



Till sist, operahuset från andra sidan

Fredagkväll!

Fredagkväll! Var ute och åt med 5 kollegor! En av dem, I, hade fått tips om en bra restaurang i ett icke-turistiskt område. Vi tog taxi dit, två bilar, och fick en lapp med namn och adress. Vi hamnade i en korsning, ingen restaurang. Vi gick en bit, frågade efter vägen och flera personer visade oss vart vi skulle gå. Sen plötsligt hörde jag vad I sa när han frågade, Tati! Jag hade också en lapp, och hade lite tidigare kommit på att det stod Taxi to "adressen"! Han fick alltså taxi till tati! Namnet på restaurangen stod på en annan lapp. Snacka om att han kommer att få höra det :-) 

När vi väl hittat restaurangen vi fått rekommenderat (efter att ha gått åt fel håll eftersom M såg fel på gatunumret, fick 3 till 8) så var det fullt :-( Lite surt, men vi gick vidare, var väldigt hungriga vid detta laget, och hamnade på en lokal ,mycket trevlig, krog! Austrailiensk tapas kan man kalla det dom serverade!


Slutet på båtresan




När vi närmade oss vår "station" såg vi det vackra opera-huset! När man ser det så vet man var man är :-)

Båtresa




Idag gick vi lite tidigare, fick lift av en kollega med hyrbil till floden där vi tog bussbåt tillbaka till centrum. Det tog ca 50 minuter. Jättekul att se något annat än bussvägen vi brukar ta. Massor med båtar låg på floden. Många hus hade garage till båten, som på bilden, lite ovanligt. Det var ganska kallt, blåste isiga vindar, men vi kunde sitta ute på övre däck hela vägen

Frukost... mums!

Förra inlägget blev det något fel med så det publicerades inte igår :-(

Jag glömde berätta om frukostbuffén! Där finns verkligen allt, eller det mesta i alla fall. Varmt: plättar, scrambled eggs, korv, bacon, tomater, böner, potatiskakor eller vad det nu heter. Sen kan man beställa ägg på andra sätt också. Massa olika bröd o pålägg, brödrost att rosta i, kex o ost, olika sorters yougurt, i små glas med frukt på eller som man själv häller upp. Olika typer av musli och flingor, o skålar med torkad frukt o bär o nötter. Stora fat med färsk frukt. 6 olika typer av juice. Små shots av fruktdrinkar. Kakor finns så klart, säkert 10 olika sorter. O till sist kan man ta ett glas vin! Så klart kan man beställa kaffe o te. Kaffet ser ut som te. Man kan beställa espresso, cappocino mm. Ska försöka göra det imorgon för dagens kaffe var värre än nånsin.

Det är tur inte Sara är med för då hade vi aldrig kommit därifrån :-)

Tredje dagen

Tredje arbetsdagen, inte jättemycket att göra för någon. Och det är bra för då klarar dom sig själv. Visst har vi lite småfrågor men än så länge inget stort. Vi bokade om bussen så nu åker vi hem en timme tidigare. Det blir ändå 9 timmars arbetsdag varje dag. Lite konstigt när vi inte har så mycket att göra men vi måste vara här om dom har frågor. Så igår kom bussen halv 6 och naturligtvis hade 3 av oss precis fått en fråga så det var svårt att gå, men vi kom iväg tjugo i. Det innebar att vi kom hem så vi hann gå ut o kolla affärer innan dom stänger klockan sju. Det enda inköp var tvättmedel… otroligt häftigt eller hur?


Måndag kväll åt jag o en till middag nere i en av hamnarna, här är flera stycken. I denna var det fler folk än där vi var söndag kväll. Valde att gå på en italiensk restaurang, åt risotto o delade en flaska vin. Det blir lite semesterkänsla när man kommer ut på kvällen, annat land, massa folk, uteservering, sitta o äta länge. Men det blev ändring på det igår, snabb kvällsmat på McDonalds. Det var ganska skönt att ta det lugnt på rummet sen.


Det är ju vinter här, även om vädret är i stort sätt som hemma. Det blir mörkt tidigt på kvällen. Redan 5 är det mörkt. Men det känns väldigt säkert på gatorna, tills man ser nyheterna o ser att det har exploderat en bomb utanför en skola. Tur man inte går i skolan!


Den längsta flygresan jag nånsin gjort!

Förvånansvärt lätt gick det att flyga dom där 20 timmarna. Först 12 timmar till Singapore, borde ha sovit men det var inte så lätt, det var ju mitt på dagen, så jag såg tre filmer istället, Source code, Midnight in Paris och Water for elephants, plus lite halvtimmeskomedier. Måste fördriva tiden på något sätt. Massa mat o dryck fick vi också så klart. Lite över fem på morgonen Singapore tid (23 svensk) kom vi fram. Två timmar senare gick planet till Sydney, hann med lite tandborstning o en promenad på flygplatsen. Började också bli trött, så när jag satte mig i stolen somnade jag nästan. Höll mig vaken till frukost, hmm det blev frukost nummer två då, inte konstigt att jag inte var hungrig :-)


Det var samma filmer på detta plan men jag var helt slut så jag sov/halvsov nästan hela resan. Så skönt, tiden går så fort då. Fick lunch på slutet, med glasstrut till efterrätt. Fick glass på Kastrup-Singapore planet också, har aldrig fått det innan. Dom kom och delade ut den till kaffet istället för att lägga den på brickan.


Så till slut var vi då framme i Sydney. Klockan var 5 här, på kvällen. Det är väldigt strikt med vad man får ta med sig in, ingen mat eller växter eller förbjudna mediciner. Dom frågar tom om man har smutsiga skosulor . Bagaget kom (jipee) och när vi skulle ut genom tullen fick vi som skrivit i att vi inte hade något ställa oss på en lång rad med alla väskor framför oss på en gul linje. Sen kom det en liten hund o sniffad på allt. Ingen markering på mina väskor! Och inte på mina kollegors heller så vi kunde lugnt gå ut o ta en taxi till hotellet.


Hotellet är väldigt tjusigt, lobbyn i alla fall, rummen är helt ok, kunde vara lite större men det går. Bor på sjuttonde våningen, men ser bara ett ännu högre hus genom fönstret.


Tog en liten promenad ner till Operahuset, häftigt! Käkade en sallad på operabaren, det är vinter här nu, men samma väder som hemma så vi satt ute. Hann med att packa upp också innan jag slocknade.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0