Helgutflykt

Så var det helg, ledigt och dags att göra nåt kul. Det finns en del på listan och idag skulle några kollegor till Manly beach och jag hängde med. Lättast är att ta färjan dit, vi bor 10 minuters promenad från färjan. Turen dit tog en halvtimme, ut förbi operahuset och sen ut mot Tasmanska havet, förbi segelbåtar, bukter med hamnar och stränder. Båten la till och vi promenerade iväg mot havet. Det låg massor av affärer längs vägen o vi var tvungna att gå in i nån av dem och kolla. Väldigt mycket kängurus, koalas och annat typiskt australienskt.


Stranden var härlig, lång och med fantastiskt vatten. Surfare i mängder låg och väntade på nästa våg. Det kom inte så många och de var inte speciellt stora så jag beundrar verkligen deras tålamod.


Vi promenerad längs havet bort mot en annan mindre strand. Såg en vattenödla, tar man dem får man böta 3300 dollar eller sitta 6 månader i fängelse. Vi gick nedanför en klippa längs med havet, uppe på klippan låg hus med altaner ut mot havet. På klippan växte blommor i varje liten spricka.

Framme vid den andra bukten gick upp på en klippa och kollade utsikten och gick sen och badade. Det var varmt i solen, men kallt i vattnet. Men ett dopp gick, efter mycket tvekan, bra :-)


Efter det var det lunch, provade barramundi, fisk. Gillar namnet, och fisken var väldigt god. Efter en promenad på en marknad och sen tog vi färjan tillbaka igen



Manly beach




Vänta vänta vänta.....


   Room with a view

 

              

Också ett sätt att använda surfbrädan                           Waterdragon




Här badade vi!




Lite vatten är väl inte så farligt!



    







Lunch: barramundi, sallad o bubbel


Kommentarer
Postat av: Ingrrid

Sådana vackra bilder du har tagit. Vinet ser väldigt gott ut.

2011-09-05 @ 22:05:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0