Söndagsutflykt!

Upp tidigt en söndag är ju lite trist. Men ska man iväg på utflykt så är det helt okej. O det var inte jättetidigt, bussen skulle hämta oss kvart i 8. Vi har under nästan hela veckan diskuterat vem vi skulle åka med, alla bolag har ungefär samma resor med små skillnader tex lunch ingår eller inte, biljetter till linbana osv. Alla kostade runt 150 dollar (1050 sek). Men så hittade en av oss en resa som kostade 55 dollar. Lunch ingick inte men vem har tid att sitta o äta lunch i timmar, och inte heller biljetter, men dom kostade max 25 dollar.


Så bussen kom o hämtade oss, det var ingen lyxbuss precis, men den funkade. Guide o chaufför var samma person men han var helt fantastisk, kunde hur mycket som helst och tog oss med till ställen där dom stora bussarna absolut inte kunde köra. Han var enl honom själv anti-social, och var helst på platser där det inte fanns turister, vilket gav oss fördelar. Vi var totalt 22 personer med på resan vilket innebar kortare ställtider, inte så många som kan komma försent efter egentid.


Första stoppet var på Flat rock, en, precis som namnet säger, helt platt klippa. Det fanns inga räcken, där klippan tog slut var ett stup, o det var låååångt ner. Ganska läskigt. Jag gick inte nära, klumpig som man är, hade säkert snubblat över en liten sten o ramlat. Tyckte det var fruktansvärt läskigt när dom andra gick för nära kanten också. Men som tur var trillade ingen. Utsikten var helt fantastisk, man såg hela dalen och bergen runt om. Dalen var alldeles blågrön, det växte mest eukalyptusträd i området och de är lite blåaktiga. Efter en stund åkte vi vidare, det var svårt att slita sig från detta stället, så fridfullt.


Nästa stop var på echo point. Här var det både turister och skyddsstaket. Utsikten var fantastisk. Härifrån såg man tre klippformationer som kallas three sisters. Man kunde promenera ner till dem eller ner till foten av dem. Här fanns också affärer där man kunde köpa gosedjur i form av australienska djur, tabletter o krämer gjort av eukalyptus och annat typiskt för landet. När jag gick upp mot bussen stod guiden och väntade, samma stil som crocodile dundee hade han när han stod o lutade sig mot en stolpe.


Vidare till nästa stop som var utsikt över ett vattenfall. Det var inte så mycket vatten för det har inte regnat på länge, men det var väldigt vackert.


Nu var det dags för lunch och vi åkte in till staden Katoomba och fick själv köpa vår lunch. Vi hade 45 minuter på oss så det fick gå fort. Många av de små caféerna hade stängt så plötsligt stod det 15 pers inne i en hamburgare/fish and chips restaurang. Jag o en till gick vidare och hittade ett ställe som sålde kebab. Mumsigt! Försäljaren var väldigt spydig, han la allt på en plasttallrik först o vi sa att vi skulle ta det med, och fick en spydig kommentar att han var ju inte färdig o fattade vi inte det! Men kebaben var väldigt god!


Vidare på färden! Vi fick välja om vi ville promenera ner i dalen eller åka linbana el järnväg, o samma för att komma upp. De flesta valde promenera ner och åka upp. Det var en helt fantastisk väg ner på smala stigar, ofta trappor, genom regnskogen. Små o stora vattenfall, massa ormbunkar, papegojor, inga spindlar som jag såg :-) Väl nere skulle vi ta oss upp igen. Vi valde att ta järnvägen. Det är en gammal kol-järnväg med lutning på upp till 52 grader!!!! Stolarna lutade bakåt, när man satte sig såg man rakt upp i luften men det ändrades snart. Vi åkte baklänges upp, och hade i stort sett klippan i ryggen. Skitkul!


Väl uppe var det dags att åka mot Sydney. En liten runda in på en mindre väg för att leta efter känguru, o det hittade vi. De flesta var långt ifrån vägen men en satt precis vid viltstaketet. Och trots att det var svårt att stanna så gjorde han det o vi fick tom hoppa ur bussen. Först blev kängurun rädd o hoppade iväg, men sen var den för nyfiken och stannade, vände sig om o stirrade på oss!




Flat rock, här stod vi, med stupet framför oss, utan staket, o njöt av utsikten :-)




Witches leap, vattenfall, med ansikte, någon har blivit ett med naturen





Ormbunkar fanns det i mängder



Vattenfall, inte så mycket vatten just nu, det har inte regnat på länge




Massor av papegojor




Världens brantaste järnväg, lutning på upp till 52 grader! Man ser spåren bakom det gröna







Three sisters, en av klipporna  har tom ett ansikte, det såg vi inte när vi var där




Utsikten!



Blått så längt ögat kan se



Kommentarer
Postat av: Cia

Så fint det ser ut. Vi kom aldrig dit och nu ångrar jag mig..... det får bli nästa gång!!

2011-08-31 @ 17:52:29
Postat av: Ingrid

Så fina foto du har tagit. men när jag läste detta om att det inte fanns räcke ryste jag i hela kroppen. fy så hemskt, var försiktig. Det så kul att läsa vad du är med om. Ha det bra.

2011-08-31 @ 21:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0